Punakone.net
http://punakone.net/foorumi.html/

TUOMARIKOULUTUS [4.10.09]
http://punakone.net/foorumi.html/viewtopic.php?f=6&t=1570
Sivu 1/1

Kirjoittaja:  Kikka#85 [ 26 Elo 2009, 15:35 ]
Viestin otsikko:  TUOMARIKOULUTUS [4.10.09]

ALOITTAVAT EROTUOMARIT
Erotuomariksi voi ryhtyä kuka tahansa 15 vuotta täyttänyt. SSBL:n sarjoissa erotuomarina toimimisen edellytyksenä on liiton järjestämän erotuomarikurssin suorittaminen. Kurssin tiedot pääpiirteittäin ovat:

Kurssimaksu (20 euroa), maksetaan liiton tilille. Kurssiin kuuluu kolme luokkahuonekoulutuskertaa ja yksi kenttäkoulutus, sääntökoe, joka täytyy suorittaa hyväksytysti. SSBL:n sarjoissa viheltävällä täytyy myös olla lisenssi. Tuomari- eli T-lisenssi kaudella 2009-10 maksaa 41,50 euroa, pelaajalisenssin haltija ei tarvitse erikseen tuomarilisenssiä.

Aloittavien tuomareiden kurssit
Aloittavien erotuomareiden koulutuksessa pääpaino on sääntötuntemuksessa, myös perusasiat liikkumisesta ja yhteistyöstä tuomariparin kanssa kerrotaan. Koulutettavat pääsevät tositoimiin kokeneempien tuomariparien kanssa kahden ensimmäisen tunnin jälkeen. Kolmas oppitunti pidetään kuukautta myöhemmin, tällöin kerrotaan vielä lisää alue-erotuomarina toimimisesta, minkä jälkeen koulutettavat ovat valmiita viheltämään myös muiden vasta-aloittaneiden kanssa.

Kenttäkoulutuksessa koulutettavat pääsevät viheltämään paikallaolevien kouluttajien kanssa harjoitusottelua. Kouluttajat voivat pyytää pelaajia esittämään erilaisia rikkeitä, jolloin koulutettavat saavat harjoitella vapaalyöntien ja rangaistusten määräämistä. Kenttäkoulutusta varten jokaisen koulutettavan olisi hyvä tuoda oma pilli.

Ensimmäiset ottelut tuomitaan yhdessä kokeneemman tuomarin kanssa, joka neuvoo ottelun aikana, on henkisenä tukena ja raportoi suullisesti sekä sinulle että koulutusvastaavalle. Aloittavalle tuomarille järjestetään myös ns. kummituomari, joka tällä kaudella tulee A4-ryhmästä.

Erotuomarikoulutus antaa hyvät valmiudet toimia myös pelinohjaajana sekä toimitsijana.

Kustannuksista
Kaudella 2007-08 peruskurssin hinta oli 20e. Koulutusmaksut laskutetaan jälkikäteen . Kurssi- ja lisenssimaksujen lisäksi jokaisen tulee hankkia asianmukainen varustus: Erotuomarisetti (paita, sukat, shortsit ja pilli) kustantaa aloittelevalle n. 65 euroa. Luonnollisesti tuomari tarvitsee myös mustat sisäpelikengät. Hankinnat ovat vähennyskelpoisia verotuksessasi.

Kerho auttaa kaikissa varustehankinnoissa (jäsenetu) joten kerhoon liittyminen on erittäin hyödyllistä. Kerhon kautta voi tilata myös lämmittelyasuja, talvitakkeja, varustekasseja, jne. Kerho järjestää myös yhteisiä tilaisuuksia jossa uudet tuomarit pääsevät tutustumaan kokeneempaan kaartiin. Lisäksi jokainen tuomari voi lunastaa liiton yleisvapaakortin, jolla pääsee seuraamaan pääsarjojen otteluita omavastuuhintaan (n. 20e/kausi). Vapaakorttia haetaan lähettämällä sähköpostia Salibandyliiton info-osoitteeseen. Huomioi, että kerhoon liittyminen on vapaaehtoista eikä erotuomarina toimiminen sido liittymään Tase Ry:n jäseneksi mutta suosittelemme tutustumaan kerhon toimintaan.

Välivuodelta palaaminen
Jos olet pitänyt taukoa erotuomaritehtävistä yli vuoden (ilman että olet sopinut välivuoden pitämisestä et-vastaavan kanssa) ja olet nyt palaamassa jälleen mukaan tuomaritoimintaan, keskustele asiasta ensin koulutusvastaavan tai et-vastaavan kanssa. Aiemmin välivuoden pitänyt on joutunut aloittamaan alusta. Vuosia erotuomarina aiemmin toiminut voi kuitenkin (tietyin perustein) jatkaa toimimista päivittäen tiedot vanhojen erotuomarien aloituskoulutuksissa. Asiaan vaikuttaa ainakin aiempi luokitus.

Kurssit syksyllä 2009
Peruskursseja ei ole vielä aikataulutettu. Mikäli olet kiinnostunut, ilmoittaudu alustavasti Jyri Jokiselle (Jyri.Jokinen@erotuomari.com), jotta saat heti tietoa uuden kurssin järjestämisestä.

http://www.erotuomari.com

Kirjoittaja:  Juge [ 15 Syys 2009, 00:36 ]
Viestin otsikko:  Re: Erotuomariksi kaudelle 2009-2010

Tommonen maili tuli. Ilmoittauduin.

Lainaa:
Moro,

sori kun kesti, mutta vasta viikonloppuna sain lyötyä kouluttajakaverin kanssa päivämäärän lukkoon.

Peruskurssi pidetään yksipäiväisenä sunnuntaina 4.10. SSBL:n koulutustilassa Sarvijaakonkatu 32:ssa (Kalevan Prisman vieressä). Tällä kaudellahan peruskurssi on pelaajalisenssin omaaville ilmainen, joten mukaan vain.

Ilmoittautumislomake löytyy tätä kautta: http://koulutus.erotuomari.com

Kirjoittaja:  Juge [ 01 Helmi 2012, 23:59 ]
Viestin otsikko:  Re: TUOMARIKOULUTUS [4.10.09]

Ja niin Kasis on liittynyt tähän erityisen maistuvaan raitapaitakerhoon! <3

Äsken tuli vielä maili, että kummituomareina toimii parivaljakko Paloniemi + Keränen. Ensimmäinen kummittelutapahtuma tapahtuu Alebaarissa, jossa Juge tarjoaa kasipalloa ja kasis tarjoaa kikkeliäjapallojaan!

Teretulemas! <3

Sivu 1/1 Kaikki ajat ovat UTC + 3 tuntia [ DST ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/