Punakoneen sarja-avaukset ovat jo laajan tuntemuksen mukaan aina olleet vähän nihkeän kusisia. Yleensä tuloksena on ollut paha mieli ja koko syksyn kiristävä hikipanta. Mutta nyt tunne oli toinen.

Kuluvan syksyn avaukseen panostettiin jo hyvissä ajoin, kun Tiilikaiselle tuli töitä, Stefun silmille tuli joku, Eetu “lähti Afrikkaan” ja kokolihanötkötti “ei ollu tikissä”, joten Kaskisten Pakkausvastaavalle vapautui kuin vapautuikin paikka avauksessa.

Ensimmäisenä vastaan Vilppulan alimittaisessa tulitikkuaskissa asettui enemmäin tai vähemmän tuttu Showtime. Ensimmäinen erä oli molemmilta hermostunutta tunnustelua Punakoneen viedessä maalipaikat. Erässä ei maaleja nähty, mutta erätauolla taululla komeili Showtimen 1-0 johto.

Toiseen erään riisuttiin pelitavasta “hienoudet” pois ja alettiin painia. Nopea jalka ja terävät väännöt väsyttivät vastustajaa sen varren, että Punakone otti ohjat ottelussa. Poika-alikersantti-Haarala laukoi terävästi tasoituksen, kun erää oli pelattu vajaa 4 minuuttia. Kolme minuuttia edellisestä, kun Juha “Bull” Leikko siirteli vastustajan pakkeja sivuummalle ja laukoi maalin edestä Punakoneen ensi kertaa ottelussa johtoon. Erän lopussa Juuso “Junakyttä” Koivurinne kasvatti johdon 3-1 Isojiin herkullisesta esityöstä.

Kolmannessa erässä paini jatkui. Punakone jatkoi hyvää puolustustyöskentelyä, muutamaa terävää vastahyökkäystä ja oman pään pallon menetystä lukuunottamatta. Ottelun lopussa Bullin lirutelessa Punakoneen vielä 4-1 johtoon, oli ottelu taputeltu. Sen huomasi myös Mikko “Dädi” Salonen jolla oli entuudestaan tuttu tanssipari jo valmiina. Siitä ei soidinmenoja kummallisempaa kuitenkaa tullut. Ottelun lopussa ei enää lisäosumia nähty, mutta taululle ilmestyi Showtimen 4-2 kavennus. Hyvä vääntö, joka kääntyi Punakoneelle tiiviin joukkuepelin ja hyvän keskittymisen turvin.

Showtime – Punakone

1-0, Showtime
—————–
1-1 Haarala (Andy)
2min Sami Keränen, syy: painiminen

++ Isojii, kasetti piti kendo-ottelussa ja kolme syöttöä
+ Ohma, tärkeitä torjuntoja 1-1 tilanteessa.

Päivän toiseen kohtaamiseen vastaan tuli Soittorasian joku versio. Ennakkoasetelmia ei juuri ollut, sillä ei näistä rasioista ikinä tiedä. Kokoonpanomuutoksia tuli sen verran, että Markus “arjalainen” Mäkelä lähti Helsinkiin ja RPF-poika-alikersantti Haarala siirrettiin sentteriosastolle.

Ensimmäinen erä oli aika lailla päästä päähän meininkiä Punakoneen hienoisessa hallinnassa. Soittorasia vei kuitenkin laukaukset ja johtikin erätauolla maalinedustan merkkausvirheen seurauksena 1-0.

Toiseen erään lähdettiin jatkamaan oman pelin pelaamista hyvällä meiningillä. Oma peli tuottikin tulosta toisen erän lopulla, kun Juuso “Kaskisten kesäprinssi” Paloniemi tasoitti maalin edestä. Punakone lisäsi selvästi laukomista ja otti ottelun ja pallonhallinnan itselleen.

Kolmatta erää oli pelattu reilu 4 minuuttia, kun BullLeikko puhkoi kalvot ja päästi Isojiin läpiajoon. Oliko sitten ensimmäisen pelin epäonnistunut rystytsippi, vai mikä, mutta Isojii laittoi pallon kämmeneltä alapeltiin ja Punakone ensi kertaa johtoon ottelussa. Minuutti edellisestä ja J. Panoliemi vapautti Sami “oikea vai vasen käsi?” Keräsen läpiajoon. Keränen vei pallon rystylle ja odotti että molari oli pötköllään ja laittoin pallon pesään. Terveiset lähtivät penkille Isojiille rystymaalista. Tämä katkaisi vastustajan selkärangan ja loppu oli pelailua Punakoneen hallitessa pelitapahtumia. Soittorasian loppumyrsky jäi varoitukseksi.