Hope dies last

Punakoneen haaveet nousukarsinnoista oli nyt toisten joukkueiden käsissä. Niinhän siinä kävi, että tyytyväisenä omia pieruja haistelemalla, ei nousukarsinnat ole omissa käsissä. Ihmeellinen kausi takana, kun parhaimmillaan punakoneen peli on vastannut kolmosen kärkipään tasoa ja huonoimmillaan spiralin g-lohkon läpsyttelyä. Ailahtelevaa, tuttua punakonetta.

Paloniemen tietokone raksutti jatkuvasti, kun muiden pelien lopputuloksia tuli julki. Pelastavaksi enkeliksi nousi vähintäänkin yhtä ihmeellinen ku-68, joka otti kolme pistettä ju:lta ja kooveelta aiemmin pelipäivänä ja kun rasia voitti showtimen, oi pieni toivon kipinä olemassa.

Ensimmäiseen peliin lähdettiin pelaamaan omaa peliä miettimättä tuloksia. Peli oli hieman tahmeaa ja tuomarivirheiden sävyttämää ( pk:lla 53 min rangaistuksia). Tauolla siirryttiin punakoneen 5-0 johdossa. Erätauolla mikko “kasetti” salonen kävi kuumana kuin hellankoukku. Kauden tärkeimmillä hetkillä joillakin voi kasetti hajota, joten täytyy koittaa ymmärtää.

Toisessa erässä hermoilu ja löysäily kostautuikin, kun vihuri kampesi itsensä kahden maalin päähän. Mutta sitten tuli panoliemi ja täräytti jäähyltä päästyään illan toisellaan punakoneen taas kolmen maalin karkumatkalle. Tämä vapautti joukkueen ja loppu olikin läpsyttelyä (lähinnä alivoimalla) ja tuomaritoiminnan ihmettelyä.

Paras hetki ottelussa oli, kun Juha Bull Leikko joutui pieneen painiin vihurin maalilla, niin Markus Gooni Mäkelä lähti puolustamaan esikuvaansa. Markus hyppäsi kaverin niskaan ja joutui itse kasan allimaiseksi. Kopissa Bullin kysyessä Makelta, että “mistä sä sen punaisen sait” -tunsi markus saaneensa tarvittavan arvostuksen joukkueen sisällä.

Vihuri – punakone, 4-7
0-1, ruokonen (isojärvi)
0-2, ruokonen (pyhäjärvi)
0-3, leikko (pyhäjärvi) yv, varmaankin vainonen ollut oikeasti syöttäjä, kun en muista tätä syöttäneeni

+ mäkelä

Toiseen peliin lähdettiin hakemalla hyvää henkeä kehumalla toisiamme pukukopissa. Näin kenenkään ei tarvinnut enää kehua itseään ja tehdä toivottomia ratkaisuja kentällä. Vastassa oli hyvässä kevätvireessä ollut ja aina mieluisia vastustaja, Showtime. Ilmassa oli hyvä fiilis ja tunne siitä, että Showtime ei tiedä, että mikä niihin iski.

Ensimmäinen erä oli hienoista punakoneen hallintaa. Ajassa 12.00 ruokonen siirsi punakoneen 1-0 johtoon vanhanaikaisella kiepautuksella. Erän lopussa tutkapari isojii-oskari “paskatykki” vainonen tekivät näyttävän pukukoppimaalin. Erätauolle punakoneen 2-0 johdossa.

Toisessa erässä punakoneen tiukka, ruokosen johdolla onnistunut, keskialueen puolustaminen alkoi tuottaa tulosta, kun vastustaja alkoi tuskastua. Tästä seurauksena ennennäkemätön vastsutajan parhaan pelaajan 5+20 tuomarikritiikistä. Peliin tuli uusi vivahde suurimman osan vastustajista keskittyessä tuomaritoimintaan. Suuri kiitos punakoneen joukkueelle, joka tavallisesta poiketen pysyi tyynenä (paitsi kasetti-salonen tietysti). Yleensähän punakone kiehuu, vaikka johtaisikin ottelua.

Yv oli pitkä ja huonosti palloa liikuttava viisikko, mutta tärkeimmät kaksi maalia saatin värkättyä. Showtime onnistui kerran av:lla keskialueen yliyrittämisen seurauksena. Ainii, ja olihan salosella taas kattilassa kierroksia.

Loppupeli oli tiukkaa puolustamista, jossa punakone onnistui tänään hyvin, sillä vastustaja ei päässyt pitkillä pyörityksillä herkuttelemaan. Ajassa 40:02 oskari “köntsy” vainonen teki kevään kannalta elintärkeän maalin alivoimalla. Höntsy nousi vasenta laitaa ylös ja pamautti yllättävän vedon verkon perukoille. Vapauttavan syötön maaliin tarjoili kapteeni pyhäjärvi.

Peli päättyi punakoneen 5-1 voittoon. Iltaa jatkettiin siipiravintolassa showtimen kanssa hyvässä hengessä. Paloniemen sosiaaliset linkit toivat tiedon siipipöytään, että punakoneen loppusijoitus sarjassa olisi kolmas. Maalin paremmalla erolla jätettiin sr neljänneksi, kiitos vainosen ja pyhäjärven. Tämä tieto saattaa toki vielä muuttua, mutta hope dies last!

Punakone – Showtime, 5-1
1-0, ruokonen (vainonen)
2-0, vainonen (isojärvi)