Kun on joskus paskantanut vettä, osaa kuvitella Punakoneen kauden 13-14 kolmannen turnauksen ensimmäisen pelin, sillä sen verran vetelää kuraa oli se. Päivä aloitettiin kerääntymällä hallille ja kun Jouni Paloniemen näköinen Super Mario huusi, että “sarjakärki Punakone on paikalla”, oli aika avata takkien napit.

Alkulämmöllä lämmiteltiin lähinnä sormia kiveksissä. Pelkkää paskaa siis. Sitten mentiin koppii ja kai se kreikkalainen sano ne ketjutkin jossain vaiheessa. Joo omaa peliä, joo joo ja niin edelleen..

Noh, sitten pelailtiin. Ja pelailua se sitten olikin. Kateltiin, että mitä kukakin pallon kanssa vuorollaan tekee. Joukkuepeli jäi sinne koppiin ja kivekset olivat supistuneet kylmien sormien johdosta. Eka erä meni miten meni. Mitään hienoa ei nähty.

Toisen erän alussa Punakone sai ylivoiman. Ei sitä ylivoimaksi olisi juuri tunnistanut, mutta silti verkko heilui. Viimeistään tässä vaiheessa nostettiin jalka pois Punakoneen diesel-myllyn kaasulta. Vihuri tuli tasoihin puolitoista minuuttia johto-osumasta onnekkaalla pompulla. Tai kai se onnikin ansaitaan eikä PK sitä selvästikään ansainnut. No sitten se vastusta meni vielä johtoonkin toisessa erässä ylivoimaosumalla.

Kolmanteen erän lähdettiin vielä suhteelliisen rennoin mielin, vaikka pieni kiristys alkoi jo tuntua ohimolla.

Sellaisessa lepsuilussa on vielä sekin mahtava asia, että siitä ei ihan helposti pääse eroon yhden pelin sisällä vaikka kuinka kovasti toivoisi ja joulupukille kirjottaisi.

No niin se kolmas erä…
Kyttä tasoitti ns. reenikantilla. Täydestä (Kytän täydestä) vauhdista pallo vasempaan yläpeltiin ja peli oli kaksi kaksi. Alkoi taas tuntua vähän hyvältä. “Nythän tämä kääntyy” mutta taas unohtui se työnteko ja vastustaja teki erittäin nöyryyttävän maalin. Vastustajan pakista oltiin sitten kokoajan askeleen jäljessä ja siinä ukkojen siirtelyssä maalin eteen oli unohtunut yksi vastustajan sepistä. Ja näin oli tilanne taas hiukan vittumaisempi. Kolmatta erää siis kaksi ja puoli pelattu.

Punakone otti aikalisän ajassa 37.35 ja tiivisti peluutustaan kahteen kenttään. No sitten alettiin jo tekeen töitä ja vastustaja joutui rikkomaan rangaistuslaukauksen arvoisesti vain minuutti aikalisästä. Yleisön pyynnöstä poiketen jätettiin Härmälän French-Fries-pelaaja penkille ja Pyhis pallon taakse. Ei uskonut Vihurin maalivahti yleisöstä kuulunutta “rysty, kämmen, rysty, kämmen” -huutoa ja näin laittoi kapteeni pallon pömpeliin.

Lopussa roikkui sitten Punakonen johtomaali jo ilmassa, sillä tasoituksen jälkeen alettiin jo pelaamaan. 43. minuutilla tapahtui sitten jotain oikein mieltä piristävää. Punakone laittoi pallon pesään sekä samalla sekunnilla maali hylättiin ja Punakone alivoimalle, koska oltiin sitten pelattu vielä kuudella saatana. Kyllä se vissiin se onnikin ansaitaan, joten ei ollu meidän peli. Vihuri ei ylivoimaansa hyvistä paikoista huolimatta hyödyntänyt ja näin pisteet jakoon.

Ainoa hyvä asia pelissä oli se, että yleensä ollaan nämä pelit hävitty, joten pisteeseen lienee oltava tyytyväinen, sillä sen verran vetelää kuraa se oli.

Leikko, liiallinen osallistuminen peliin

Päivän toisessa pelissä ärsytetyn Punakoneen vastaan asettui KU-68 Kangasalta. BullLeikko veti ryhmälle ihan oikeat alkulämpimät. Lenkin aikana vastaan käveli pari neitoa, jotka etsivät ruokapaikkaa. Ruokapaikkojen, tai ainakin sen yhden, asiantuntija johtaja Panoliemi kutsui likat servicen buffettiin pelin jälkeen. Eivät jaksaneet tytöt odottaa ei ja Liemi joutui vilauttaan prinssinakkiaan pimeässä Hervannassa. Tytöillä olikin vähän isompi nälkä, joten jatkoivat matkaansa.

Noh, se peli. Nyt tehtiin ja pelattiin. Pääarkkitehtina toimi pakista hyökkäykseen nostettu T Jaakkola. Kolme ensimmäistä vaihtoa ja tehot 2+1. KU:n ranka katkottiin heti kättelyssä, kun 2-0 tilanteessa KU:n näkemyksen mukaan pallo oli maalissa, vaikka Ohma ja Jolle sen hoitelivat mallikkaasti ja Pyhis pääsi kuskamaan pallon toiseen päähän ja lämäristä pallo verkkoon ja taululle 3-0. Osumassa Liemi ja Hallikaisen sukulainen tekivät molemmat hienot juoksut ( vastustajan pakkien selän takana), mutta oli pakko vetää.

Bokseja nähtiin suhteellisen paljon ja niistä mieleenpainuvimpana salosen painijuntta, kun joku meinasi kiivetä selkään. Ei kesken pelin! Ei kesken pelin!

Nii, ja sitten oli se Liemen syöttö, jonka ansiosta Hallikaisen selästä lähti muutama apina, koulureppu, lapsuuden traumat, naisten aliarvioivat naurahdukset, mehupurkki sekä naapurin Jarkko. Nyt voidaan sitten odottaa lisää niitä maaleja. Kiitos, oi suuri Liemi!

Maaleja tehtiin paljon, joten ei niitä jaksa muistella. Ohma pelasi helvetin hyvin ja alivoima oli paskaa. Erittäin hyvä peli ja nimenomaan joukkueena. Tästäkin oltaisiin saatu halutessaan vaikea, mutta hyvin kanavoitiin vitutus ja tulos olkoon sen mukainen.

Kolmen viikon kuluttua on erittäin kovat pelit edessä hyvin aloittaneita JU:ta ja Kikka:a vastaan, joten nyt jätkät BullReeneihin!!