Kahdeksan viimeistä ottelua tämän kauden 3.divisioonan lohkossa 8 pelattiin 15.3.

Lohkon voiton oli jo varmistanut TiPa, toiseksi sijoittui SR II ja kolmossijasta kilvoittelivat Blasters ja Probelli, joista ensin mainittu sen lopulta vei.

Vaikka peräti kolme joukkuetta tipahtaa sarjatasoa alemmaksi kauden päätteeksi, niin Yksikään kolmesta tippujasta ei ollut selvillä ennen otteluja. Sijoilla 5-10 majailevien joukkueiden lopullinen sijoitus oli vielä avoinna.

3. divarin lohko 8 viimeiset ottelut:
11:00 Ikhtys Jkl – Flanels 3-3
12:00 Blasters – TiPa 5-8
13:00 Probelli – Ikhtys Jkl 9-6
14:00 NiceBandy – TiPa 7-7
15:00 Probelli – Blasters 3-12
16:00 Flanels – NiceBandy 2-4
16:30 D-Kone – Soittorasia II 3-4
17:30 Classic III – Punakone 0-4

Viimeisen oljenkorren varassa riippuivat etenkin Jyväskylän Ikhtys ja Joutsan Flanels. Molemmilla oli kaksi ottelua pelaamatta, eikä pistettäkään hukattavana. Niinpä Joutsassa päivän klo 11 aloittanut ottelu Ikhtys-Flanels osoittautui hyvin ratkaisevaksi: tulokseksi saadulla tasapelillä 3-3 molempien tippumistodennäköisyys kipusi lähelle 100%.

Klo 12 Joutsassa pelasivat Blasters ja TiPa. Blastersin teoreettinen mahdollisuus sijalle kaksi eli karsijan paikalle vaati voittoa, mutta TiPa varmana lohkovoittajana otti paineettomalla suorituksella 5-8 -voiton.

Klo 13 Probelli ja Ikhtys ottivat mittaa toisistaan. Probellin panos oli lähinnä Blastersin ohittamisessa, sillä sijalle 2 sillä ei ollut saumoja. Alkukauden vahvasti aloittanut joukkue hiipui loppukautta kohden ja jos Ikhtys olisi Flanelsin voittanut pari tuntia aiemmin, niin sillä olisi ollut voittosaumansa tässä – ei voittonut ja tulos oli odotettu: Probellin 9-6 -voitto.

Klo 14 Nicebandy ja TiPa kohtasivat Joutsassa. TiPa oli edelleen ilman paineita pelaamassa, mutta Nicebandy tarvitsi päivän koitoksista väkisin ainakin pisteen ja kahdella se olisi jo ns. kuivilla. Joukkue ei halunnut jättää pisteitä viimeisen ottelun varaan, mutta TiPa oli hyvällä jalalla pelissä mukana ja siten vaikea voitettava – tuloksena olikin tasapeli 7-7.

Klo 15 vastakkain ovat Probelli ja Blasters. Edeltävistä kamppailuista riippuu mitkä lähtökohdat otteluun syntyy. Blasters on varmasti tosissaan pelissä, vaikka edeltävässä ottelussa pisteet karkasivat, sillä häviämällä tämänkin, Probelli mennee sarjataulukossa ohitse. Probellin panoksena siis ottelusta kolmas sija.

Klo 16 Joutsassa Flanels ja Nicebandy olivat vastakkain. Mikäli kotiyleisönsä edessä pelaava Flanels olisi aamupelinsä voittanut, niin se olisi ollut varmasti voitto mielessä askissa. Nicebandy hankki TiPalta helpottavan pisteen, mutta sillä oli myös sarjapaikan varmistaminen edelleen tässä ottelussa pelissä. NiceBandy otti omansa 2-4 -voitolla.

Klo 16:30 alkoi Tampereellakin tapahtua. D-Kone ja SRII ottivat mittaa. SRII varmisti jo 2.sijansa kun Blasters hävisi Joutsassa. D-Kone oli 15 pisteellään lähes kuivilla, mutta keskinäisten ottelujen vertailut varmasti välttääkseen, se tarvitsi kipeästi helpottavaa pistettä. Soittorasialta ei herunut apua toiselle “ratasjoukkueelle”, vaan se vei pisteet 3-4 -voitolla. Lopulta D-Koneen ei tarvinnut odotella keskinäisten ottelujen vertaamista, seuraava ottelu varmisti sarjapaikan myös D-Koneelle.

Päivän ja kauden päätti Tampereella Classic III:n ja Punakoneen kohtaaminen klo 17:30. Kumpikaan ei ollut ennalta turvassa putoamispeikolta ja ottelun alkaessa pakkovoitto oli Classic III:n kohdalla tosiasia. Keskinäisessä vertailussa Classic III ohittaa voittamalla Punakoneen ja niinpä myös Punakone oli pakotettu ottelusta pisteitä saalistamaan. “Kuolemanotteluun” valmistautuminen oli epäilemättä molemmissa leireissä huolellista. Kaksi erää joukkueet tahkosivat Punakoneen 1-0 -johdossa, kunnes viimeisessä erässä punapaidat repäisivät lopulta 4-0 -lukemat taululle ja tulos tiesi siis Classic III:n tippumista sarjatasoa alemmaksi.