Tänään se käynnistyy. Punakoneen kautta aikain toinen kausi 3.divisioonassa. Edellinen visiitti oli ranskalainen, mutta tästä on opittu ja nyt ollaan paremmin eväin liikkeellä – ainakin luottamus tähän on seurassa ja joukkueen kesken luja.

Avauksessa vastassa on ennakkoon ehkä sarjan suurin voittajasuosikki. Lohkon ainoa 2.divisioonasta viime kauden päätteeksi tippunut joukkue – Soittorasia II. Soittorasia on kokenut jokusen muutoksen edelliskaudesta. Muun muassa Punakoneen takavuosien maalipyssy Lasse Palkivaara siirtyi joukkueeseen Soittorasian ykkösjoukkueesta.

Ottelun lopputulos antaa aikanaan viitteitä Punakoneen iskukyvystä tällä tasolla. Joukkue pääsee koitokseen lähes parhaalla mahdollisella kokoonpanolla. Poissa vahvuudesta ovat vain kuumesairaat puolustajat Jaakko Loikkanen ja Petri Niinikorpi. Hyökkääjistöstä puuttuu reissaileva Juuso Paloniemi. Koossa on silti vahva, liki kolmen kentällisen nippu. Kenraaliharjoituksessa lauantaina Punakone löylytti Pirkkala Paippersia Spiral-Liigassa lukemin 9-1, vaikka käynnistysvaikeuksia olikin avauserän päättyessä 0-0 -lukemin. Harri Savolainen säväytti kenraalissa takomalla ottelun ratkaisseet 1-2 ja 1-3 maalit saman alivoiman aikana.

Soittorasian iskukyvystä kertovat tulokset harjoitusotteluissa. Se voitti EPan 4-1, DTT:n 6-3 ja D-Koneen 5-2. Punakoneella on vastineena KOO-VEE:n kaataminen 3-4, mutta D-Kone osoittautui Punakonetta vahvemmaksi Kopparberg-turnauksen finaalissa, joskin vasta rangaistuslaukauksilla 4-3. Vahvat harjoituspelinäytöt kuitenkin molemmilla joukkueilla alla.

Lohko otti Joutsan suunnalla Keski-Suomen joukkueitten kesken varaslähdön sarjaan lauantaina.

Tulokset:
11:00 Blasters – Flanels 8 – 2
12:00 TiPa – Ikhtys 6 – 2
13:00 Blasters – NiceBandy 2 – 3
14:00 TiPa – Probelli 5 – 3
15:00 Ikhtys – NiceBandy 6 – 2
16:00 Flanels – Probelli 6 – 8

Kovasti ristiin näyttivät tulokset menevän. Joukkueet keräsivät voiton ja tappion, lukuunottamatta Flanelsia, joka hävisi molemmat ottelunsa ja TiPa:a, joka voitti molemmat kohtaamisensa.

Tänään Punakoneen ottelua edeltää klo 15:30 D-Kone – Classic III. Päivän päätteeksi joka joukkue lohkossa on kautensa avannut.