Punakoneen kolmosjoukkue Punakone Harraste aloittaa sarjakautensa tulevana viikonloppuna. Kausi alkaa tiukalla kahden ottelun Spiral-viikonlopulla. Spiral-liigan avauksessa joukkue kohtaa lauantaina vanhan tutun SS Kaatsin. Sunnuntaina vastaan asettuu puolestaan tuntematon yhdistelmä nimeltään Kädettömät. Spiral-liigan ns. B-ryhmässä kilpailevan PK Harrasteen tavoitteena on saavuttaa sarjassa pudotuspelipaikka, joka saattaa kuitenkin olla kiven alla, koska yli 40:stä B-ryhmäläisestä pudotuspeleihin selvinnee vain neljä joukkuetta. Sarjan omituinen ominaispiirre on, että ottelukaaviota ei ole taaskaan julkaistu, vaan jatkolohkojako ja pudotuspelikaavio selviää vasta sarjan edetessä, jos silloinkaan, joten siihen asti tavoitteiden asettaminen on vaikeaa.

Ensimmäistä kertaa täysin omana joukkueenaan Spiral-sarjaan osallistuva PK Harraste lähtee sarjaan näillä näkymin peräti 17 pelaajan voimin. Pelaajisto koostuu pääosin tutuista harrastelaisista sekä Punakone 2:n entisistä pelaajista, mutta jokavuotiseen tapaan mukana on myös uusia punakonelaisia. Ykkösmolarin reviiriä vartioi Juha “Nakki” Saarikoski, jolle paikkaajia löytyy tarvittaessa kenttäpelaajistosta, johon kuuluu peräti kolme maalivahtikokemusta omaavaa peluria. Pakiston keulakuvana maalinedustaa siivoaa pitkän linjan punakonelainen Mika Terho. Hyökkäyspäässä kovimpia tehoja odotetaan Kapteeni Juha Toivasen lisäksi ns. Salon ketjulta, johon kuuluvat Jukka Salo, Jarkko Ässämäki ja Janne Tuominen. Myös veivimestari Esa Jääskeläinen ja viime kaudella tehokkaasti esiintynyt Janne Mäkinen kuuluvat ennakolta hyökkäyspään ratkaisupelaajiin.

Lauantain sarja-avaus pelataan juhlallisesti Spiralin ykköskentällä kello 16 alkaen ja siitä voidaan odottaa hienoa vääntöä, sillä SS Kaatsin ja Harrasteen väliset ottelut ovat viime kausilla olleet ajoittain kuumia kamppailuja. Jonkinlaista paikallisottelun henkeä lienee nytkin ilmassa ja moni odottaa mielenkiinnolla saako PKH:n Esa Jääskeläinen tällä kertaa kulmapainiin sopivaa päällystakkia Kaatsin puolelta. Toivotaan kuitenkin, että homma pysyy kevyen pystypainin puolella ja mattopaini jää vähemmälle. Punertavien pelisilmien läpi tarkasteltuna ottelun ennakkosuosikki on PK Harraste, vaikka Kaatsi onnistuikin edellisessä kohtaamisessa viime kevään Kevätsarjassa kaatamaan tuolloin PK Mafia -nimellä esiintyneet punapaidat 2-1. Sunnuntain ottelussa vastassa oleva Kädettömät ei ole esiintynyt Spiral-sarjoissa ainakaan viime kausilla, joten vastassa saattaa olla ihan mitä tahansa. Viikonlopun tavoitteeksi voitaneen kuitenkin ottaa kaksi voittoa ja lentävä lähtö S-liigaan ja pudotuspelipaikan metsästykseen.

Punakone Harraste on perinteisesti ollut uusille pelaajille hyvä ponnahduslauta seuran divarijoukkueisiin sekä kokeneille veteraanipelaajille oiva jäähdyttelypaikka ja kaikkea näiden väliltä.