Niinhän siinä sitten kävi, että phoenix heräsi henkiin ja vastustajat olivat muovailuvahaa. Punakone matkasi jo toistamiseen kuluvalla kaudella naapuripitäjä Kangasalalle. Kahden edellisen turnauksen raskaat ja nöyryyttävät tappiot painoivat mieltä ja hartioita, mutta silmien takana paloi pienen pieni kipinä. Kun tällaiseen kipinään lisätään aimo määrä kaasua, on räjähdysmäisen palon ainekset valmiina.

Punakoneen rosteriin saatiin tähän turnaukseen mukaan toivottua vahvistusta, kun Pihvit (steaks) palasi kokoonpanoon vaarumeespalveluksen jälkeen. Juuri pihvi kantaa tällaista kaasupakettia mukanaan.

Päivän ensimmäisessä pelissä vastaan asettui ihana, taskulämpimältä tappiomielialalta tuoksahtava, HLJ. Ilmeisesti pieni paikallispelin tunnelma oli molemminpuolinen, sillä HLJ aloitti pelin erittäin terävästi ja pallo olikin pk-maalin rimoissa jo ensi sekunneilla. HLJ painosti ensi minuutit erittäin vahvasti sillä aikaa, kun punakone vielä heräili. Taisi joku HLJ:n päädystä, tai sitten katsomosta, huutaa, että “yhtä päätä”. Toiveesta tehtiin Punakoneen toimesta totta ja peli olikin tämän jälkeen yhtä päätä. Pk:n päädyssä pallon kanssa odoteltiin lähinnä, että saadan vaihdettua ketjuja. Kuten niin tavallista, ei tämä näy tulostaululla, kuin harvoin. Markus Mäkelä kuitenkin pamautti seitsemän minuutin kohdalla viivapommin verkkoon ja Punakone otti ottelussa lopullisesti komennon. Kolme minuuttia edellisestä, kun kapteeni vapautti ilmiömäisellä passilla isojiin, joka purjehti omasta päästä koko kentän läpi ja nosti 2-0 osuman rystyltä ohi vastustajan veskarin.

Toinen erä oli maaliton. Pihvin kaasut purkautui, kun vastustaja hintelöpakki kompuroi kamppailutilanteessa ja tätä ei pihvi sulattanut ja nappasi itselleen hölmön kakkosen pelin viivyttämisestä. Pk:n alivoima oli rautaa eikä hlj saanut kavennettua peliä.

Kolmas erä jatkui siitä mihin edelliset jäi. Punakoneen hallitessa ja ilman maaleja. Kolmannen erän yhdeksännellä minuutilla oma koira puri, kun Jaakko “jow-low” Loikkanen napautti terävästi kovasta vauhdista riman alle ja kavensi tilanteeksi 2-1. Suoritus oli taas luokkaa “högmander”, vaikka högis ei osannu juosta ja ampua yhtä kovaa ja tarkasti.

Yleensä tässä vaiheessa perustetaan “panic in the box” -kenttä ja ruvetaan huutaa toisille. Mutta pihvit oli eri mieltä ja sytytti pk:n liekkiin vapauttavan tuntuisella 3-1 osumalla isojiin loistavasta syötöstä, vaikka syöttö samulille merkittiinkin. Sitä vaputuneisuutta kesti vajaa kaksi minuuttia, kun hlj kavensi jälleen. Mukana tietysti Villematti “kovaluu” Santanen syöttäjän roolissa. Sitten hlj kokeili ilman maalivahtia ja Juha Bull sinetöi loppuluvuiksi 4-2. Mitä vielä, kuusi sekuntia ja isojii laukoi loppuluvuiksi 5-2.

Ehjä peli koko joukkueelta. Peli oli kokoajan Punakoneen hallussa, mutta maaleiksi asti se hallinta ei vielä konkretisoidu. Tämä voitto oli orastavan tappiokierteen jälkeen elintärkeä loppukauden koitoksia silmälläpitäen.

Punakone – HLJ, 5-2

1-0, markus mäkelä (tapio jaakkola)
2-0, ville isojärvi (joonas pyhäjärvi)
———-
2min, oskari vainonen
———-
2-1, HLJ
3-1, oskari vainonen (samuli tiilikainen)
3-2, HLJ
4-2, juha leikko (ville isojärvi)
5-2, ville isojärvi (oskari vainonen)

+++ isojii
++ pihvi
+ make

Päivän toiseen kohtaamiseen vastaan asettui kikka-74, joka aloitti Punakoneen korpivaelluksen pari kuukautta sitten, kun PK itse sekoili voiton vastustajalle. Tällä kertaa Punakone oli valmis kohtaamaan jämsänkoskelaiset, eikä epäselvyyttä voittajasta ollut.

Ensimmäinen erä oli Punakoneen hallintaa. Melkein jopa täydellistä hallintaa, sillä kuten edellisessä, kun pallo oli Punakoneen päädyssä, oli se pk-pakkien lavassa. Tämä hallinta konkretisoitui yhdeksi kihaukseksi, kun isojiin syöttö tavoitti pihvin ja pihvi vapautti kaasua pk:n liekkiin.

Toinen erä kuten edellinenkin. Isojiin maaginen no-look-syöttö tavoitti pihvin, lisää kaasua. Tilanne 0-2. Toisessa erässä Punakoneella yksi ylivoima, joka ei kuitenkaan tulosta tuottanut. Toiselle erätauolle siirryttiin Punakoneen kahden maalin johtoasemassa.

Kolmannen erän viidennellä kapteeni lisäsi viivavedolla Punakoneen johdon jo 0-3. Ote hieman herpaantui tämän jälkeen ja pallo olikin Punakoneen nerkossa ensimmäistä kertaa, kun pelikello näytti aikaa 36.51. Tämä oli Punakoneen oma maali. Vain kolme minuuttia edellisestä ja keskialueen harhasyötön jälkeen peli olikin jo 2-3. Pieni paniikki päälle ja kapteeni boksiin tilanteesta, josta rangaistuslaukauskaan ei vääryys olisi ollut. Tilanne alkoi huolestuttaan kaikkia paitsi Bullia, joka hoki “ei tänään” “jumallautanääs ei tänään”. Bulli karkasi alivoimalla pahantekoon ja siirsi Punakoneen 4-2 johtoon. Lopussa kikka otti vielä maalivahdin pois ja tapsa vippasi omasta päästä loppuluvuiksi 5-2.

Kokonaisvaltaista hallintaa joukkueelta. Samanlaista kärsivällisyyttä ja kurinalaisuutta tarvitaan seuraavassa turnauksessa, jossa aletaan jo ratkoa loppusijoituksia tässä historian kovatasoisimmassa IV-divarilohkossa.

2-3, kikka74
2 min joonas pyhäjärvi
2-4, juha leikko (tapio jaakkola) AV
2-5, tapio jaakkola TM