Punakone sai miehistönsä valmiiksi, kun viime kaudella Vanhoja Lumoojia edustanut Jussi Kosonen, 24, liittyi hyökkäyskalustoon.

Edelliskauden 3.divarivisiitti jäi selvästi suunniteltua lyhemmäksi ja joukkueessa on yhä nälkää yrittää paluuta menetetylle tasolle. Kokoonpano muuttui melkoisesti ja odotettua enemmän kesän aikana, mutta uudet pelaajat eivät ole sieltä heikommasta päästä.

Ensin muualle siirtyneet. Hyökkääjä Janne Päivärinta muutti kauden päätteeksi Kouvolaan ja ainakaan vielä ei Jannella uutta seuraa ole. Turusta lähtöisin ollut kaksikko Teemu Jutila ja Marcus Riissanen palasi juurilleen AFC Campuksen miehistöön. Vain hieman alkukaudesta väläytellyt Tomi “Willis” Villilä on työkiireiden takia edelleen sivussa salibandyn parista. Katoamismestari Rinaldo Friman ei jatka Punakoneen puolustuksessa. Lasse Palkivaara siirtyi takaisin Soittorasian miehistöön 2.divariin ja maalivahti Risto Prepula vaihtoi kaudeksi maisemaa NoPSin 3.divarimiehistöön. Kun vielä mainitaan Timo Myllyksen siirtyminen Punakone 2:n riveihin, on menetykset listattu.

Maalivahti osastoa paikkaa Prepulan lähdettyä Juha Kurki, 23. Viime kaudella Kurki torjui palloja Koo-Vee II:n miehistössä. Toisena maalivahtina jatkaa Hans-Erik Hilden.

Puolustus ei totutusta juuri muuttunut. Vahvan lisän se saa aluejoukkueen kapteenina toimineesta ja 1.divarikokemusta omaavasta Jaakko Loikkasesta, 20. Punakone lähtee alkavaan kauteen 7 puolustajan miehistöllä, joten poissaolijoille löytyy toivottavasti aina pätevät korvaajat.

Hyökkäys koki suurimmat muutokset. Viime kauden miehistöstä on jäljellä viisi miestä. Uusia on siten kuusi kappaletta. Yksi voidaan toki laskea uusvanhaksi, kun vuoden Vietnamissa viettänyt Hoang Vu, 30, palaa joukkueeseen. Uusia miehiä ovat sitten Ilves-sentteri Jaakko Inha, 21, vuoden taukoa pitänyt laituri Antti Paitula, 27, Hattelmalan Urheilijoiden kova maalitykki Atte Forss, 27, Punakone 2:sta “nostettu” Olli Palkivaara, 20, ja jo alussa mainittu Jussi Kosonen.

Punakoneen ikärakenne on tasainen sekoitus kokemusta ja nuorta taituruutta. Joukkueen iskukyvystä saatiin jo esimakua Kangasalla pelatussa 4. ja 5.divarijoukkueiden turnauksessa, jossa Punakone vei voiton pitkälti uusien miesten Paitulan, Inhan ja Forssin muodostaman tehoketjun avulla.

Divarikausi alkaa Punakoneen osalta 1.10. kello 14:00 Kaukajärvellä ja vastaan asettuu Koillisen Kojootit.