Punakoneen ykkösjoukkue varmisti viime viikonloppuna 3.divisioonapaikkansa myös ensi kaudelle, kun se kävi Hämeenlinnassa Jukolan koululla nuijimassa Pekolan Iskun peräti lukemin 7-1.

Kausi voidaan jo nyt laskea Punakoneen historian parhaimmaksi. Näin korkealla sarjatasolla se on ollut tätä kautta ennen vain kahtena kautena ja tuolloin pistepussi on jäänyt nykyistä laihemmaksi. Viime kaudella Punakone sijoittui sijalle 5 ja keräsi 17 pistettä – nyt kasassa on jo 18 pistettä.

Punakoneella on vielä kaksi ottelua tämän kauden runkosarjassa jäljellä ja teoriassa mahdollisuudet jopa lohkovoittoon ovat vielä olemassa. Se vaatii kuitenkin muiden joukkueiden apua, eikä todennäköisyys 3. sijaa korkeammalle ole kovin suuri. Se joukkueella kuitenkin on varmasti omissa käsissä, jos se jäljellä olevissa otteluissa pystyy voittamaan samoista sarjasijoituksista taistelevat LaSB:n Lammilta ja B:n Tampereelta.

Punakone on tällä hetkellä päästänyt lohkossaan vähiten maaleja. 16 ottelussa 56 päästettyä maalia eli keskimäärin 3,5 ottelua kohden on salibandyssa todella vähän. Maalivahdeista Risto Prepula pelaa sunnuntaina ja hän on päästänyt vain keskimäärin 2,69 maalia ottelua kohden. Punakone on hävinnyt 3.divisioonassa tällä kaudella vain kerran Prepulan vartioidessa veräjää. Paikallisvastustaja B on päästänyt vain maalin enemmän ja pelannut yhtä monta ottelua. Muille joukkeille mainittu titteli tuskin enää lipsahtaa.

Sunnuntaina Lammin Salibandy (LaSB) saapuu Kaukajärven Spiral-Hallille ja kohtaa Tamperelaisjoukkueet B:n ja Punakoneen klo 15 ja 17 alkavissa otteluissa. Panokset ovat korkeat, sillä kyseessä ovat lohkon kärkikamppailut. LaSB ja B ovat hieman Punakonetta paremmissa asemissa. Niillä on molemmilla kaikki mahdollisuudet jopa lohkovoittoon, kunhan voittoja vain tulee. Punakoneella onkin mainio tilaisuus laittaa kapuloita rattaisiin. Kauden ensimmäisissä kohtaamisissa Punakone voitti LaSB:n Kaukajärvellä 4-3, mutta kärsi B:tä vastaan 4-2 -tappion Sylvään tulitikkuaskissa. Vaikka Punakone voittaisi toisella kierroksella molemmat, voi sarjataulukossa edelle jäädä RoPo ja toinen kaksikosta B/LaSB. Paljon riippuu joukkueiden sunnuntain keskinäisestä ottelusta, josta tasapeli olisi Punakoneelle maistuvin. Silloin (kunhan Punakone onnistuu ensin LaSB:n kaatamaan) viimeiseen otteluun B-Punakone -otteluun 14.3. jäisi molemmille joukkueille panokseksi vähintäänkin nousukarsintapaikka. Punakoneen pitäisi tuo ottelu tosin voittaa ainakin kahdella ja ehkä jopa 3 maalilla. Punakoneen oljenkorsi on siis ohut ja saattaa helposti napsahtaa jo sunnuntaina poikki.

Kaukajärven kolmikon lisäksi nousussa ovat kiinni vielä myös Roismalan Ponnistus (RoPo) Sastamalasta ja Hattelmalan Urheilijat (HaU) Hämeenlinnasta, mutta kumpikaan ei tänä viikonloppuna pelaa.

Tilanne on sarjan päätöshetkillä harvinaisen avoin ja jännittävä.