Kesäloma alkaa olla takanapäin ja syksyn merkkinä salibandyn harjoitusottelut alkavat.

Kauden avauksessa To 7.8. klo 20 Kaukajärvellä Punakone saa vastaansa Sottiisi Fun Clubin. SFC on 5.divisioonassa tukevasti viihtyvä perinteikäs seura.

Punakone koki kesän aikana muutaman muutoksen kokoonpanoonsa. Ville Kinanen (3.divisioonassa 07-08 11+5=16) siirtyi 2.divisioonaan NoPSin riveihin ja Ville Isojärvi (3+9=12) 1.divisioonaan Pirkkalan Pirkkoihin. Hyökkäyspää menetti siis kaksi kovaa tekijää. Kolmas hyökkäyspään menetys oli Jussi Kosonen (2+2=4), joka lähti 4.divisioonaan hakemaan uutta nousua uralleen.

Mainittuja menetyksiä paikkaamaan on toistaiseksi hankittu vasta Joel Siltanen, joka on kesän aikana tehnyt kovasti töitä päästäkseen huippuvuosiensa vireeseen. Viime kaudella Joel ei pelannut missään, mutta on jo pitemmän aikaa saanut totutella Punakoneen ilmapiiriin.

Hyökkäyspään tehoista tarjotaan lisävastuuta viime kauden tasaisille suorittajille Antti Ruokoselle, Harri Savolaiselle, Teemu Siimekselle ja Jukka-Pekka Kerviselle. Loistava tilaisuus tasonnostoon on myös nelikolla Hans Still, Rauli Korpi, Juuso Paloniemi ja Samuli Tiilikainen.

Puolustuspää ei muutoksia kesän aikana kokenut, joten vanha porukka pääsee vuoden kokeneempana osoittamaan lujuuttaan. Useampikin Punakoneen harjoittelua läheltä seurannut on povannut Joonas Pyhäjärven tekevän tällä kaudella läpimurtonsa edelliskauden mentyä vielä totuttelussa uudelle tasolle.

Mielenkiintoinen uusi tulokas Vilppu Salovaara saadaan Saksan suunnasta joukkuetta vahvistamaan loppukuusta. Vilpulla on takana siis välivuosi, mutta nälkää ex-Ilveksellä varmasti riittää ottamaan ansaitsemansa paikka joukkueesta.

Maalivahtirintamalla tapahtui myös, kun viime kauden MVP:ksi valittu Hans Hildén palasi isiensä maille Turkuun ja suuret saappaat täyttämään saapui Ilves III:sta Arttu Suontausta. Kokonsa puolesta Arttu on ainakin valmis mitat täyttämään. Kauden alkaessa Risto Prepula kantaa päätorjujan viittaa.

Harjoitusottelujen ajan Punakone testaa myös kakkosjoukkueensa pelaajien, Mikko Salosen ja Marko Mäkimarttusen, sopivuutta joukkueeseen.