Punakoneen parhaimmistosta koostuva Puukuulat -joukkue selvitti tiensä Spiral Kevätsarjan finaaliin. Lauantain puolivälierässä joukkue kaatoi vahvasti varamiehisenä alimman D-jatkosarjan voittajan Rainbow Jam Boysin lukemin 8-3. “Sateenkaarihillopojat” oli tosin sekin varsin erinäköinen porukka kuin se mikä D-jatkosarjaa pelasi. Joukkueella oli lainassa useampi seuraavan päivän välierävastustaja Säijän Syanidin pelaaja.

Sunnuntain välierästä tuli tasainen ja tunteikas taisto. Puukuulat selvisi voittajaksi Säijän Syanidia vastaan niukasti 3-2, mutta voitossa se oli vahvasti kiinni lähes koko ottelun. Tehomiehenä hääri Jukka-Pekka “JiiPee” Kervinen 2+1. Tutkapari Teemu Siimes teki maalin ja syöttöpisteet Kervisen maaleihin tilileen saivat Juha Leikko ja Harri Savolainen. Useampikin puukuula jäi harmittelemaan maalipaikkojen tuhlailuaan – onneksi törsäily ei kuitenkaan tappioon johtanut. Risto Prepula esitti maalilla jälleen erittäin vahvoja otteita.

Mainittakoon myös kauden erikoisin jäähy, jonka kärsi päivän sankari Kervinen. Tunteikkaassa pelissä JiiPee lausahti eräänkin tilanteen jälkeen leikkimielisesti “aika sika” kanssapelaajalleen ja tuomari vihelsi tästä 2 minuutin jäähyn asiattomasta kielenkäytöstä. Lienee turhaa todeta, että ottelussa kuultiin paljon pahempaakin, mutta todennäköisesti tuomarin kuuloetäisyyden ulottumattomissa. Jäähy veti lähes vertoja viime vuosituhannen suorastaan legendaariselle, nykyisen liigatuomarin viheltämälle kahden kaksiminuuttisen sarjalle. Pelattiin Syssyn Sulkiksen nyt jo puretussa pyhätössä harrastesarjaa ja Punakoneen vaihtopenkiltä todettiin erääseen tuomarin vihellykseen liittyen “naurettavaa”, josta siis 2min. Tähän vieressä istunut pelaaja jatkoi, että “no tuo nyt ainakin oli naurettavaa” ja siitähän palkittiin toisella kakkosella. Nollatoleranssia parhaimmillaan.

Aiheeseen palataksemme Puukuulat kohtaa tiistaina 19.6. klo 19:00 Spiral Kevätsarjan finaalissa NVS:n eli New Village Stonesin, joka kaatoi omassa puolivälierässään Isuzu Troopersin eli Punakoneen kakkosmiehistön lukemin 6-3. Isuzulle tämä oli kuitenkin kaikkien aikojen kovin saavutus. Välierässä NVS löi SC Ylimieliset maalein 7-3.
Finaaliennakkona voidaan todeta Puukuulien kaataneen NVS:n jatkosarjassa 8-2 eli ennakkosuosikista ei ole epäselvyyttä.

Jarkko Tuomisen johtama NVS on kuitenkin aina vaarallinen ja yllätysherkkä yhdistelmä, jota vastaan Puukuulat saa pitää keskittymisen kunnossa. Voitosta on tarjolla isohko “poika” eli pokaali ja 400 eurolla harjoitusvuoroja, kun häviäjä tyytyy 200 euron vuorolahjakorttiin ja hieman pienempään pokaaliin.

Punakone on yltänyt Kevätsarjan finaaliin kerran aikaisemmin, vuonna 2004. Silloin voiton vei kaksiosaisessa finaalissa Käämi. Kahden kuivan vuoden jälkeen avautui siis taas tilaisuus tavoitella kaikkien aikojen parasta harrastesarjamenestystä. Keskiviikkona kerromme näillä sivuilla kuinka finaalissa kävi.

Jälkilöylyt: Ei ihan keskiviikoksi osunut, mutta Puukuulat kaatoi NVS:n 7-1 ja juhlii nyt kautta aikain ensimmäistä kevätsarjan mestaruuttaan.