Spiral-Liiga on edennyt pudotuspeleihin.

Puolivälierät La 26.01.08 kentällä 4:

Klo 13.00 PeliWeikat vs SB Grasshoppers 7-3
Klo 14.00 Punakone vs Köyhät 5-3
Klo 15.00 Yliopiston Sammakot vs Phantoms 4-5 RL
Klo 16.00 LULU vs Hikiliikkujat 5-3

Otteluiden kotijoukkueet pelasivat Lohko A:ssa kaksinkertaisen sarjan. Lohko oli tarkoitettu etupäässä divaripelaajia sisältäneille joukkueille. Ei siis ollut ihme, että yksikään joukkue ei selvinnyt tappioitta lohkon urakasta.

Vierasjoukkueet tulevat muista lohkoista, jotka olivat tarkoitettu enemmän harrastehenkisille kokoonpanoille. Yksinkertaisten alkusarjojen jälkeen joukkueet jaettiin sijoituksen perusteella uudelleen tason mukaisiin lohkoihin. Kovimmasta harrastelohkosta jatkoon selvisivät Phantoms ja Köyhät. Kummallakaan ei ole vielä tappioita tilillään Spiral-Liigasta tältä kaudelta. Phantoms on kärsinyt vain yhden pistementyksen tasapelillä ja Köyhät on tasannut pisteet kolme kertaa. Keskenään joukkueet pelasivat jatkosarjassa 8-8 -tasapelin.

SB Grasshoppers ja Hikiliikkujat selvisivät jatkoon Jatkosarjojen B ja C voittajina. Grasshoppers ei jatkosarjassa hävinnyt otteluakaan ja Hikiliikkujien tilille tuli vain yksi tappio.

Haastajat olivat siis tilastojen valossa kelvollisia vastuksia Lohko A:n joukkueille ja yksi yllätystulos lauantaina nähtiinkin kun Phantoms tiputti Yliopiston Sammakot jatkosta.

Punakone voitti lohko A:n selvällä piste-erolla kärsien matkalla kolme tappiota. Kaksi niistä tuli PeliWeikkoja vastaan lukemin 3-2 ja 7-5. PeliWeikat puolestaan sai kyytiä LULU:lta lukemin 5-4 ja 5-3. Punakone ja LULU pelasivat kauden avauksessa tasan 5-5, mutta toisessa kohtaamisessa Punakone murjoi 17-4 -lukemat taululle. Sammakot jäi Punakoneen kyydistä kahdesti lukemin 6-4 ja 7-5. Sammakot oli puolestaan LULU:a etevämpi kahdesti lukemin 4-1 ja PeliWeikat nujersi Sammakot kauden avauksessa ensin 16-6, mutta myöhemmin toisessa kohtaamisessa osat vaihtuivat lukemin 7-5.
Ennakkosuosikit pelasivat siis keskenään varsin jännästi ristiin.

Sunnuntai 27.1. välierät kentällä 1:

Klo 18.00 PeliWeikat – LULU 3-6
klo 19.00 Punakone – Phantoms 4-2

PeliWeikat jyräsi vahvasti välieriin, jossa se kuitenkin joutui kohtaamaan LULU:n eli Luopioisten Lujan. LULU oli molemmissa alkulohkon kohtaamisissa PeliWeikkoja parempi, eikä PeliWeikat vieläkään kyennyt revanssiin.

Punakone kohtasi Phantomsin, joka selvitti tiensä puolivälieristä eteenpäin vasta rangaistuslaukauksilla. Phantoms oli otteluun lähdettäessä ilman tappioita tämän kauden Spiral-Liigassa, mutta Punakone tuon putken katkaisi tuhlaillen lukuisia maalipaikkoja.

FINAALI 3.2. klo 19 kenttä 1
Punakone – LULU 9-2 (0-1)(5-0)(4-1)

Pronssiottelu 3.2. klo 18 kenttä 1
PeliWeikat – Phantoms 5-4ja

KUNNIATAULU:
1. palkinto: PUNAKONE
(pokaali + 500 euron arvosta harjoitusvuoroja)
2. palkinto: LULU
(pokaali + 300 euron arvosta harjoitusvuoroja)
3. palkinto: PELIWEIKAT
(pokaali + 100 euron arvosta harjoitusvuoroja)