Kauden toiseen turnauksen lähdettiin taas poikkeuksellisesta tilanteesta. Huhujen mukaan rosterissa olisi peräti 16 kenttäpelaajaa ja maalivahti, kun vain täysliha oli poissa. Tällaisiin osallistujamääriin on viimeaikoina päästy vain “minäkuva ja ympäröivä maailma” -luennoilla.

Punakone-karavaanin matka alkoi jo aamutuimaan ensimmäisen pelin alkaessa jo 11.00 Jämsänkosken Mäntykallion koululla, jonka suunnitelusta on pohjakuvan perusteella vastannut nainen – tai sitten oikea miesten mies. Valmistautuminen turnaukseen oli alkanut jo hyvissä ajoin ja tämä valmistautumisen määrä korreloi suoraan what’s up viestien määrää ja sisältöä. Monia mieliä on pahoitettu ja sieluja nujerrettu. Suurimman huomion varasti kultaperunan “30 sivua kultaa”.

Päivän enimmäiseen peliin vastaa käveli Pro Stars Tampereelta. Tähtiä saatika sitten pro-meininkiä ei juuri nähty, kun vastustajan riveistä puuttui maaginen, mystinen taikuri. Punakone juoksi vastustajalta jalat 10 minuutissa. Ensimmäisen erän maaleista vastasivat Juha “Bull” Leikko ja Antti “pakettiauto-antti” Ruokonen. Ruokosen maalin viimeisteli oikeasti Mikko “taikasauva” Salonen, mutta ehkä parempi näin, niin Salosella riittää pistenälkää vielä tuleviinkin peleihin.

Punakoneelle “hieman” tyypillinen ontuva viimeistely näkyi läpi ottelun, kun 35 minuutin ylivoima tuotti vain seitsemän osumaa. Paikkoja oli vaikka mihin, mutta niin tuttu tarina. Mainittakoon, että kauden 13-14 nollapeli näki päivänvalon Juha “juice” Ohman hellissä käsissä.

Punakone – Pro Stars

1-0 Juha Leikko (Antti Ruokonen) YV oikeasti Isojii syötti, mutta tuomari ei halunnut kuunnella huutelua

+ Jolle

Päivän toisen pelin kohdalla oli sähköä ilmassa jo hyvissä ajoin kohusiirtojen ansiosta, kun takavuosien kantava voima ja voima olivat siirtyneet kuluneena kesänä vastustaja HLJ:n riveihin. Tätäkin hämmenneltiin what’s upissa. Peli oli juoksuvoimaseksi tiedetylle HLJ:lle päivän ensimmäinen Punakoneen kävellessä jo yhden pelin aiemmin päivällä. Mikko “hämmentäjä” Salonen käväisi vastustajan kopissa jo ennen alkulämpöä.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä. Punakone ihmetteli vastustajan pistokarvauksia alussa, mutta otti pallollisen hallinnan itselleen ja näin näennäisesti hallitsi kenttätapahtumia. Vastusta pidettiin pois sektoreista erittäin tehokkaasti ja oman pään kaksinkamppailut voitettiin omille. Peli oli erittäin tarkkaa puolustuspelaamista molemmilta joukkeilta, eikä maaleilla tässä pelissä todellakaan herkuteltu. Punakone kuitenkin siirtyi ottelussa johtoon Samuli “not today” Tiilikaisen osumalla.

Pari sanaa hra. Tiilikaisesta: kaveri pitää hallussaa “eniten tiputuksia” ennätystä, eli on vajonnut alaspäin sarjatasoja enemmäin kuin kukaan muu joukkueesta. Lisäksi Samuli ei ole aikaisemmin ollut osallistumassa 4 pisteen päiviin (saattaa olla pelkkä uskomus). Uskomatonta niinkin sulavaliikkeiseltä kaverilta. Tänään Hän oli eri mieltä.

Toisessa erässä Punakone jatkoi hallintaa eikä HLJ saanut aikaiseksi mitään. Ei sillä, ei kyllä konkretisoitunut Punakoneenkaan hallinta, vastustajan kahta jäähyä lukuunottamatta. Paremmalla viimeistelyllä olisi lukemat olleet jotain aivan muuta… niin, olisi ja olisi.. Erässä ei siis maaleja.

Kolmas erä jatkui siitä mihin toinen jäi, paitsi että HLJ teki melkein maalin maalinedushässäkästä. Kolmannen erän viidennellä minuutila Antti “Andy” Ruokonen laukoi tarkasti Punakoneen kahden maalin karkumatkalle. Tämän jälkeen HLJ pyrki nopeuttamaan peliä ja nostamalla karvaustaan. Punakoneella ei ollut hätää näissä hännystelyissä. Ottelun lopussa Stefan “Större-Stefan” Stortz (vai miten se kirjotetaan) joutui istumaan kahden minuutin rangaistusta. Punakone pelasi hyvää alivoimaa, kunnes lähivaparista syntyi HLJ:n kavennus. Syötön tarjoili PK:lle tuttu reportteri. Syötön haastavuus oli onneksi luokkaa “Högmander”.

HLJ:n loppurutistus jäi hengettömäksi pyristelyksi. Kun vielä vastustajan tikkukaramelli tilasi itselleen vielä kakkosen ajettuaan PK:n numero yhtätoista (se Salonen) selkään, oli ottelu viimeistään tässä vaiheessa selvä. Tällaisille raukkamaisille selkäänajelijoille kävisi huonosti korkeamman kaukalon otteluissa. Ottelu oli kuitenkin toistaiseksi tämän kauden viihdyttävintä ja eniten salibandyä muistuttavaa. Kiitos siis vastustajalle hyvästä taistosta!

Jämsänkosken turnaus oli pelillisesti Punakoneen miehistöltä erittäin ehjä suoritus. Maalihanoja toivoisi auki, mutta jos puolustus on jatkossakin tätä luokkaa, niin ei niin väliä, sillä neljässä ottelussa neljä päästettyä maalia on vähän.

Joukkuehenki oli loistavaa luokkaa ja siitä täytyy antaa erityismaininta Stefulle, joka valitettavasti jäi vähän vähemmälle peliajalle, mutta on silti tärkeä osa joukkuetta. Myös maininta Saloselle, jonka hämmennysvimma on kanavoitunut oikein, sillä sitä miestä ei olla jäähyllä hetkeen nähty. Joukkuehengestä ja peli-ilosta osoituksena nähtiin Isojiinkin ajelevan vastustajia.

Tästä on hyvä jatkaa Bullin hellässä huomassa.