Vuoteen 2010 Punakone lähtee jokaisella rintamalla toiveikkain mielin.

Edustusjoukkueen syyskausi 2009 3.divarissa ei sujunut aivan odotusten mukaisesti, mutta toisaalta joukkue on vielä hyvin kisassa mukana. Lohkon kärkeen on matkaa 4 pistettä eli periaatteessa menestyminen on vielä omissa käsissä. Tammikuussa pelataan 6 ottelua, joten huippukunnon aika olisi nyt.

Syyskauden tehokaksikko oli Teemu Siimes – Antti Ruokonen. Siimes on nakuttanut 14 tehopistettä ja Ruokonen 10 maalia yhtä monessa ottelussa. Uusista pelaajista vahvasti pelasivat puolustajasta monessa ottelussa hyökkääjän tontille harpannut Matti Hietala ja huipputaitava fiilishyökkääjä Ville Lahtinen. Molemmat pystyivät yli piste/ottelu -tahtiin.

Muu ryhmä pelasi pitkälti tasollaan, mutta kevätkaudelle enemmän annettavaa ainakin tehojen valossa löytynee hyökkääjistä Ville Kautolta ja Ville Kinaselta, sekä puolustuksessa vain yhden ottelun toistaiseksi pelanneelta Santtu Putkoselta. Maalivahdeista suuremman vastuun kantaa jatkossakin Risto Prepula.

Joukkue suuntaa kevätkaudelle alkukauden loukkaantumisista toipuneen Juha Leikon komennossa. Pelaaja-valmennus on siinä määrin vaativa ruutu, että joukkue hakee jatkuvasti kentän laidalla pysyvää valmentajaa. Toistaiseksi sopivia ehdokkaita ei ole löytynyt. Materiaali mahdollistaa kaikesta huolimatta lohkon kärkijoukkueiden haastamisen, joten mielenkiintoinen kevät on takuulla edessä.

Punakone II on pelannut vahvasti 6.divisioonassa ja joukkueen selvä tavoite on selvittää tiensä sarjaporrasta ylemmäs. Yksi piste on toistaiseksi livahtanut divarissa vastustajalle, mutta muuten meno on ollut vahvaa. Mikko Raitanen porskuttaa yli 2 pisteen ottelukeskiarvolla joukkueen tehopiste (15) ja maalipörssin (10) kärjessä. Piste per ottelu tahtia ovat toistaiseksi pitäneet myös Marko Mäkimarttunen, Topi Syvänen, Villematti Santanen, Rauli Korpi ja Jukka Salo, joka tosin joutuu ainakin tammikuuksi sivuun loukkaannuttuaan. Lupaava paikkaaja on kuitenkin tiedossa, kun ykkösjoukkueen tehoitta taakseen jättänyt Juuso Koivurinne saapuu hakemaan uutta nostetta uralleen.

Juuso Paloniemen valmentaman PK2:n materiaali on laaja ja sen verran laadukas, että sarjanousun pitäisi vihdoinkin olla realismia. Matka on kuitenkin vielä pitkä – tammi-helmikuussa loppuun pelattavan alkusarjan jälkeen on edessä jatkosarja, jossa vastassa on takuulla muitakin kovia nousijakandidaatteja.

Punakoneen harrastejoukkue aloitti kautensa pitkällä tappioputkella. Koko ajan vahvistunut joukkue on kuitenkin tasaisesti petrannut esityksiään ja pisteitä on ropissut Spiral-Liigassa mukavasti plakkariin. Joukkueessa on ainesta laittaa kapuloita rattaisiin lohkonsa kärkijoukkueillekin. Vanha sotaratsu Juha Toivanen on tälläkin kaudella yltynyt hyviin tehoihin ja johtaa joulutauolla joukkueen tehopiste (11) ja maalipörssiä (7). Mainittakoon kaikki ottelut pelannut tulevaisuuden nimi, jatkuvasti kauden edetessä otteitaan parantanut, Juuso Lehtiö, joka löytyy pistepörssin kakkossijalta tehoilla 4+3=7.

Lopuksi mainittakoon mukaviin mittoihin jäsenmäärällä mitattuna kasvanut Punakone Ladies, jonka kevätkauden tavoitteisiin kuuluu ainakin harjoitusvuoro isolla kentällä ja mahdollisesti myös ihka oikea ottelukin päästään jo todistamaan.

Tammikuun jälkeen ollaan paljon viisaampia sen suhteen, millaiseksi menestystarinaksi kausi 09-10 Punakoneen historiassa muodostuu.