Kahden viikon kuluttua Punakoneen ykkösjoukkue pelaa Ylöjärven liikuntakeskuksessa kauden tärkeimmät ottelunsa. Kahdella voitolla edessä on joko suora nousu kakkosdivariin tai ainakin karsintapeli.

Suurimmissa otteluissa esiin nousevat usein niin sanotut synnynnäiset ratkaisijat eli sellaiset pelaajat, jotka ovat saattaneet koko kauden haahuilla varjojen mailla, mutta astuvat tärkeimmällä hetkellä parrasvaloihin ja voittavat ottelun joukkueelleen.

Punakone-blogin ohjeita seuraamalla kenestä tahansa voi kasvaa Isojen Pelien Mies.

1) Laiminlyö harjoittelu ja lihota itseäsi. Ratkaisupelaajat ovat usein hieman ylipainoisia paskasäkkejä, joita ei juuri harjoittelu kiinnosta. Osallistu joukkueesi treenivuoroille, mutta surffaile ympäri kenttää päämäärättömästi ja tuhahtele valmentajan harjoitteille. Kuumene helposti ja säti joukkuetovereitasi.

2) Pukeudu epäsiististi, kasvata parta tai ainakin viikset ja hanki arpia. Isojen Pelien Miehen pitää aina näyttää siltä, kuin olisi juuri herännyt paloiteltuna kaatopaikalta. Isojen Pelien Mies viihtyy siisteissä vaatteissa kuin hetero Euroviisuissa.

3) Alkoholisoidu, parane alkoholismista ja alkoholisoidu uudelleen. Vai onko joku muka joskus kuullut raittiista ratkaisupelaajasta? Isojen Pelien Miehillä on aina ongelmia brenkun kanssa. Tosipelaaja käy jatkuvaa painia mukia vastaan ja retkahtaa säännöllisesti, sillä Isojen Pelien Miehet ovat todellisuudessa herkkiä taiteilijasieluja, joista viina silloin tällöin ottaa yliotteen. Saavu joukkueen tapahtumiin topakassa dagen efterissä silmät punoittaen.

4) Hakkaa puolisoasi tai ainakin lapsiasi. Isojen Pelien Mies elää jatkuvien paineiden alla, ja välillä kattila kiehuu yli. Kun antaa kaikkensa urheilulle ja Suomen kansalle, on välillä pakko vähän tuulettua. Siinä tuulettuessa saattaa sitten tulla tehdyksi pieniä ylilyöntejä ja livautetuksi lähimpiään luuvitosella.

5) Hanki verovelkaa, aviottomia lapsia ja laiton ase. Ratkaisupelaaja elää ja hengittää lajiaan niin intohimoisesti, että myös raha-asiat luiskahtavat helposti raiteiltaan. Siviilielämän ongelmien keskellä tulee sitten paneskeltua vähän miten sattuu, ja äpärälasten elatusmaksuihin turhautuneena on kätevää päättää päivänsä laittomalla aseella ja nousta legendaksi, josta puhuessaan ihmiset riisuvat lakkinsa ja lausuvat ääni väristen: “Hän oli Isojen Pelien Mies.”

– jlo