Teksti: Joel Siltanen

SPIRAL-HALLI. Tällä viikolla Punakoneen toimitus ilmaisi huolensa Joel Siltasen riesana reissanneiden turvapaikanhakija-apinoiden kohtalosta. Tai oikeastaan toimitus oli huolissaan itse ”körmyn” nivelistä alati kasvaneen painolastin vuoksi. Nyt tilanne on kääntynyt täysin päälaelleen ja huoli on suunnattu apinoiden jaksamiseen.

Lauantaiaamun sarastaessa kävi nimittäin niin, että valtion maahanmuuttoviraston erikoisagentti Hans ”Morpheus” Still sai vihiä luvattomien apinoiden lainopillisesti kyseenalaisesta maassaolosta.

“En kyllä hyväksy tollasia s**tanan karvapalloja meidän mailla. Pörssikärki jättää kuitenkin kinkut paistamatta saunaillassa, niin mä grillaan sitten niitä helvetin apinoita”, totesi suivaantuneen oloinen kolossi heti kopissa toimitetun aamupaskan perään.

Siltanen tiesi, että nyt on aika toimia ja rupesi hamuamaan mahdollisia liittolaisia apinoiden pelastamiseksi. Kooveeta vastaan pelatun ottelun tiimellyksessä miehellä välähti:

”Se Hietalan Masahan vietti viime vuoden siellä Apenniinien niemimaalla. Oppi siellä internationalin ‘längvitsin’ ja sai tuntumaa maahanmuuttajiin, sekä laittomassa, että laillisessa muodossa.”

Masa pisti vastaan loppuun asti, mutta ei voinut lopulta muuta kuin tarjota apinoille asiallisen ja viihtyisän kodin. ”Morpheus” ei ole vielä saanut asiasta vihiä, joten apinoiden suojelijoilla on mitä todennäköisimmin koko joululoma aikaa miettiä seuraavaa siirtoa. Muita pelaajia jäi kuitenkin vielä huolettamaan nälkäinen ”Morpheus” saunaillassa.