Joskus tekee hyvää pelata niin läpeensä paska peli, ettei sille voi muuta kuin nauraa. Punakoneen ykkösjoukkueelle tällainen tähtihetki osui myöhään viime torstai-iltana, kun Ruotulan Tenniskeskuksen matolla vastaan luisteli Classicin ikämiesjoukkue.

Homma luiskahti käsistä jo valmistautumisvaiheessa. Kokoontumisajaksi sovittu 20.15 jousti rempseän vartin, kun Paloniemi seurueineen otti oman aikansa ja suoritti tyylikkään Ameriikan-myöhästymisen.

Kirpeästä ulkoilmasta hakivat vauhtia vain joukkueen nohevimmat taistelijat loppujen vempuloiden jäädessä koppiin kampaamaan hiuksiaan. Peliin valmistavassa palaverissa naureskeltiin ja piereskeltiin miehekkäästi, ja jossain välissä se maskotti kai sanoi ne ketjutkin.

Kentällä vedettiin näennäisen tehokas alkulämpö, eli vuoron perään vastaanotettiin kaverin haista paska -syöttö ja huitaistiin pallo takaseinään.

Classicin yli 35-vuotiaiden joukkueessa sähläsi erinäisiä has been -tyyppisiä hahmoja, muun muassa joku Sami ”never heard” Mattila. Punakone hymähteli vastustajilleen niin ahkerasti, ettei meinannut edes huomata, miten ikämiehet himmailivat taululle näppärät kahdeksan maalia.

Punaisten oma maalisaldo jäi kolmeen, mikä olisi ollut ihan hyvä suoritus, mikäli maalipaikkoja olisi ollut kolme. Sen sijaan tontteja oli ehkä yhdeksänkymmentäkolme. Kyseinen -93 on kyllä hyvä ikäluokka, kysykää vaikka Juusolta, ja ehkä osin sen kunniaksi Punakone pelasi kuin lauma 15-vuotiaita tyttöjä.

Puolustajien fyysisyys oli kuin suoraan yläasteen tyttöjen liikuntatunnilta. Avauksia omille hyökkääjille saatiin neljä. Punakoneen hyökkääjille keskiviiva oli kuin joku perkeleen vallihauta, jonka omalle puolelle pystyi hyppäämään vain vaihtoon tullessa. Muuten luimisteltiin vihollisen alueella.

Illan näyttävimmästä suorituksesta vastasi kuuluisaa pornotähteä muistuttava Punakone-pelaaja. Kyseinen sankari pääsi ketjukavereidensa kanssa täysin vapaaseen 3-0-hyökkäykseen ja päätti sen avantgardistiseen henkilökohtaiseen suoritukseen. Ratkaisu oli peterforsbergmainen lirutus, ja tarkoitan tässä sellaista Peter Forsbergia, jolla ei ole lainkaan käsiä eikä päätä.

Rakkain terveisin,

jlo