SPIRAL-HALLI. Punakoneen hyökkääjän Joel Siltasen selkään on syksyn aikana saapunut toistakymmentä oleskeluluvan saanutta turvapaikanhakija-apinaa. Punakone-blogin saamien tietojen mukaan apinayhteisön kotoutuminen ei ole sujunut ongelmitta.

Ensimmäiset apinat saapuivat Siltasen selkään jo alkukaudesta, kun mies hukkasi yhdessä ottelussa useamman avoimen maalipaikan. Apinoita muutti hiljalleen lisää ja lisää, mutta vasta viime viikonloppuna tilanne riistäytyi lopullisesti käsistä.

Showtimea vastaan käydyssä ottelussa useampi Punakoneen pelaaja antoi omille selkäapinoilleen kielteisen turvapaikkapäätöksen. Tämän seurauksena kyseiset apinat hyppäsivät Siltasen harteille ja ilmoittivat tarvitsevansa suojaa.

“Näitä on nyt kaikkiaan kuusitoista. Alkaa jo vähän painaa”, Siltanen murahtaa astuessaan etukumarassa asennossa Spiralin kahvioon.

Hallilla liikkuvien tietojen mukaan Siltanen on käynyt apinoidensa kanssa kiivasta sananvaihtoa jo useita päiviä. Punakoneessa pelätään tilanteen kärjistyvän vielä avoimeksi yhteenotoksi ja käsirysyksi.

“No ei tässä mitään hämminkiä ole… ÄLÄ SAATANAN SIMPANSSI KIEMURTELE SIELLÄ TAI MÄ VEDÄN SUA!” Siltanen huomauttaa asentoa vaihtavalle apinayksilölle.

Siltasen apinoiden turvapaikkapäätöksiä käsitellään seuraavan kerran ensi viikonloppuna, kun Punakone kohtaa lauantain aamuottelussa Kooveen. Kaikki ongelmat olisivat tiettävästi ratkaistavissa yhdellä ainoalla maalilla.